Hronika 1

14.04.2024.

17:25

Haos u svinger klubu na Novom Beogradu: Oglasilo se Tužilaštvo

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog Đ.I. (32) zbog više krivičnih dela.

Izvor: Blic

Haos u svinger klubu na Novom Beogradu: Oglasilo se Tužilaštvo
Shutterstock/CC7

Podeli:

Krivična dela koja mu se stavljaju na teret su laka telesna povreda, izazivanje opšte opasnosti i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, prenosi Blic.

"Pre saslušanja, uhapšeni je pregledan od strane veštaka psihijatra, pa kako je Đ.I. procesno sposoban izneo je svoju odbranu pred javnim tužiocem kada je izjavio da su delimično tačni navodi krivične prijave, ali da on nije hteo oštećenog da ubode nožem u stomak već je samo hteo da ga zaplaši. Takođe je izjavio da često zloupotrebljava antidepresive, pa je veštak, uzimajući u obzir sve činjenice, dao mišljenje da je osumnjičeni postupao u stanju bitno smanjene uračunljivosti, kao i da postoji opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti isto ili učinite teže krivično delo, zbog čega smatra da mu je potrebno izreći i meru bezbednosti psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi", navodi se u saopštenju.

S obzirom na navedeno, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema uhapšenom odredi pritvor, koji je rešenjem i određen.

1 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: