Društvo 5

22.03.2024.

8:08

Rekonstruiše se ovaj bazen u Beogradu: Odabran izvođač radova

Sportski centar Tašmajdan izabrao je izvođača koji će rekonstruisati ne tako davno rekonstruisan bazen u ovom sportskom kompleksu.

Izvor: eKapija

Rekonstruiše se ovaj bazen u Beogradu: Odabran izvođač radova
SunKids/Shutterstock

Podeli:

Reč je, o kako se može videti u odluci o dodeli ugovora, firmi Alex Engineering & Construction (Alex E&C) iz Beograda. Ova firma je jedina dostavila ponudu za posao rekonstrukcije vredne 238.839.616 dinara bez PDV-a, prenosi eKapija.

Kako se podseća, razlog za sprovođenje ove nabavke je činjenica da je prilikom poslednje rekonstrukcije otvorenog bazena 2019. godine smanjena dubina bazena, te isti ne ispunjava uslove za održavanje međunarodnih takmičenja u vodenim sportovima, u skladu sa FINA standardima, tako da je potrebno obaviti nadvišenje postojećeg olimpijskog otvorenog bazena.

"Pored ovih radova, u sklopu izmena navedene nabavke, obaviće se i rekonstrukcija bazenske tehnike, što podrazumeva nabavku i ugradnju elektrolizera, čime će se omogućiti sopstvena proizvodnja hlora, rekonstrukciju kompletne sale za filtriranje bazenske vode, zamenu šest filtera za filtriranje bazenske vode, dozirnih pumpi, cevovoda, automatskih ventila, filtracionih pumpi, elektrorazvodnog ormana i drugo", navodi se u odluci o dodeli ugovora.

Podsetimo, rekonstrukcija otvorenog bazena na Tašmajdanu završena je pre četiri godine. Kako je tada navođeno, urađena je sanacija školjke bazena, izrađeno je novo, prohromsko, korito, kao i prelivni kanali i bazenska rasveta. Zamenjen je deo bazenske tehnike i sistema za preradu vode, uređen je parter, postavljen veći broj tuševa, rekonstruisani su toaleti, sanirane tribine i podtribinski deo. Ceo prostor dodatno je ozelenjen.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: