Društvo 1

17.03.2024.

12:03

Raspisan novi tender za rekonstrukciju Muzeja vazduhoplovstva u Beogradu

Aerodrom Nikola Tesla ponovo je raspisao tender za izradu elaborata procene investicionog ulaganja u Muzej vazduhoplovstva, pošto je prethodni tenderski postupak obustavljen.

Izvor: eKapija

Raspisan novi tender za rekonstrukciju Muzeja vazduhoplovstva u Beogradu
Sean Pavone/Shutterstock

Podeli:

Kako se navodi, Vlada Srbije dala je nalog Aerodromu Nikola Tesla da u narednom periodu preuzme upravljanje Muzejom vazduhoplovstva, te je neophodno da se izradi elaborat procene postojećeg stanja i investicionog ulaganja kako bi se objekat Muzeja renovirao i podigla mu se funkcionalna osposobljenost, piše eKapija.

Muzej vazduhoplovstva je, podseća se, građen od 1975. do 1989. godine, a od otvaranja, nije značajnije ulagano u njega.

"Vremenom došlo je do propadanja i raznih oštećenja na objektu što je rezultiralo najviše procurivanjima sa krova, kao i curenjima iz kišne kanalizacije, što ima izuzetno štetan uticaj, kako na objekat tako i na eksponate u njemu", piše u dokumentaciji.

Procena investicionog ulaganja je neophodna kako bi se sagledala sredstva potrebna za ulaganje, odnosno izradu tehničke dokumentacije, ishodovanje potrebnih saglasnosti i izvođenje radova na rekonstrukciji.

Rok za prijavu na tender je 25. mart.

Prethodni tender je obustavljen jer su, kako se navodi u odluci, od četiri pristigle ponude, tri bile više od procenjene vrednosti nabavke, a jedan ponuđač nije zadovoljavao kriterijume za izbor. Procenjena vrednost bila je sedam miliona dinara, a ponuđači su tražili 7,8 miliona, 10,4 miliona i 14,3 miliona dianra i 8,8 miliona dinara sa PDV-om.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: