Društvo 0

13.06.2024.

11:51

Proglašeni pobednici LG likovnog konkursa za osnovce

Najbolji radovi izloženi su u MTS dvorani, a njihovi autori dobili su vredne nagrade – LG Artcool klima uređaje i LG XBOOM zvučnike

Izvor: B92.net

Proglašeni pobednici LG likovnog konkursa za osnovce
Darko Radulović

Podeli:

Kompanija LG Electronics proglasila je pobednike velikog likovnog konkursa „Život je lep kada brinemo o planeti“, koji je raspisala početkom maja uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije sa idejom da kod dece podigne svest o neophodnosti zaštite životne sredine.  

Među više od 1.400 pristiglih radova iz osnovnih škola širom Srbije, stručni žiri izabrao je po tri najbolja u dve kategorije. Najbolji crteži, akvareli i kolaži izloženi su u MTS dvorani, a njihovi autori dobili su vredne nagrade – LG Artcool klima uređaje i LG XBOOM zvučnike. Pored individualnih, dodeljene su i posebne nagrade školama koje pohađaju prvoplasirani učenici iz obe kategorije – OŠ „Kralj Petar II Karađorđević“, Beograd i OŠ „Vuk Karadžić“ , Novi Pazar.

Darko Radulović

Osnovci iz cele Srbije imali su priliku da slobodnim likovnim stilom izraze kreativnost, daju svoje viđenje važnosti brige o prirodi i prikažu šta su za njih najveći ekološki izazovi s kojima se suočava naša planeta. Prvo mesto u kategoriji od 1. do 4. razreda osvojila je Mia Borozan, učenica 4. razreda OŠ „Kralj Petar II Karađorđević“ u Beogradu. Drugo mesto pripalo je Savi Temkinu, učeniku 1. razreda, OŠ „Nadežda Petrović“ u Beogradu, a treće Vasilu Donevskom, učeniku 4. razreda OŠ „Prva vojvođanska brigada“ iz Novog Sada.

Darko Radulović

U kategoriji od 5. do 8. razreda za najbolji je proglašen rad Hene Bajramlić, učenice 6. razreda  OŠ „Vuk Karadžić“ iz Novog Pazara. Drugo mesto osvojila je Nikolina Selenić, učenica 7. razreda  OŠ „Mile Dubljević“ iz Lajkovca, a treće Sara Stanković, učenica 7. razreda „Radislav Nikčević“, iz Majura.

„Zahvaljujemo se svim učesnicima, a pobednicima čestitamo na izuzetnim radovima. Zadovoljstvo nam je što smo uspeli da zainteresujemo ovako veliki broj dece i omogućimo im da na kreativan način iskažu svoju svest o važnosti zaštite životne sredine. Ovi radovi su pokazatelj da naša deca razumeju značaj očuvanja prirode i da su spremna da se uključe u borbu za bolju i čistiju planetu. Verujemo da su upravo deca ključ za budućnost naše planete i zato je važno da od malih nogu usvajaju principe ekološki odgovornog ponašanja“, izjavio je Branislav Jordanov, marketing menadžer kompanije LG.

Darko Radulović

Pobednički radovi će se naći i na modernim, inovativnim LG ARTCOOL Gallery klima uređajima, čime će dodatno doprineti podizanju ekološke svesti kod šire populacije. Kroz ovaj konkurs, LG je još jednom potvrdio svoju posvećenost očuvanju prirode i nastaviće sa sličnim akcijama i inicijativama koje imaju za cilj zaštitu životne sredine i podizanje svesti o ekološkoj odgovornosti.

Spisak nagrađenih učenika i škola, uz fotografije pobedničkih radova, pogledajte na zvaničnoj stranici LG likovnog konkursa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Važan apel Kragujevčanima

Iako su zalihe na akumulacijama sa kojih se Kragujevac snabdeva vodom dovoljne u ovom trenutku, na drugoj redovnoj sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga, upućen je apel stanovništvu da racionalizuje potrošnju vode.

8:13

24.7.2024.

11 h

Društvo

Niče, gradi se: "Raste" Dorćol FOTO

U Gospodar Jovanovoj ulici, broj 54, na Dorćolu u planu je izgradnja stambene zgrade, spratosti Po+Pr+6+Ps, vidi se iz urbanističkog projekta za koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda oglasio javnu prezentaciju.

15:17

23.7.2024.

1 d

Podeli: