Društvo 0

14.06.2024.

14:53

Sportski kompleks u Beogradu dobija novi izgled

Grad Beograd raspisao je javnu nabavku za izvođenje radova na adaptaciji i sanaciji objekata u sportskom centru "25. maj – Milan Gale Muškatirović".

Izvor: Novosti/S.V.

Sportski kompleks u Beogradu dobija novi izgled
Vein Design Studio/Shutterstock.com

Podeli:

I to 14 godina od kada je poslednji put urađena rekonstrukcija tog popularnog prestoničkog kompleksa, prenose Novosti.

U dokumentaciji je navedeno da je procenjena vrednost radova na popravci i održavanju objekata 984 miliona dinara.

Ovaj kompleks na Dorćolu izgrađen je 1974. godine, a tokom 2010. radilo se na otvorenim i zatvorenim bazenima, pratećem sadržaju i u delu gde su tehničke prostorije.

"Prema Generalnom planu Beograda iz 2021. godine, ovaj kompleks, delo arhitekte Ivana Antića, spada u vredne objekte epohe moderne i u režimu je delimične zaštite, planirana intervencija na delovima objekata je u obimu adaptacije i sanacije, odnosno podrazumeva radove u okviru postojećih gabarita i volumena. Nema promene bruto površina i zauzetosti objekata, niti se projektnom dokumentacijom predviđa bilo kakva intervencija na konstruktivnim elementima objekta", naglašeno je u tehničkom opisu koji je uradila kompanija "Mašinoprojekt".

Kompleks se sastoji iz više funkcionalnih celina namenjenih sportu i poslovanju. Tu su zatvoreni i otvoreni plivački bazeni, mala sportska sala s dečjim bazenom, restoran "Dunavski cvet", sala za vežbanje (projektovana kuglana), kao i prateći tehnički prostori.

Planiranom rekonstrukcijom su predviđeni i radovi na kompletnoj adaptaciji sportske sale s pratećim svlačionicama.

Kada je reč o bazenima, u dokumentaciji je navedeno da će radovi obuhvatiti zamenu svih filtera, filterskih pumpi i cevovoda kao vitalnih komponenata svakog sistema za filtraciju vode, a planirana je i potpuna adaptacija fizio-saunskog bloka.

Za restoran "Dunavski cvet" predviđeno je sređivanje betonske i aluminijumske fasade, bez promene spoljne arhitekture. Pobednik na javnoj nabavci biće odabran na osnovu kriterijuma ponuđene cene, a zainteresovani ponuđači treba, osim opštih, da ispune i posebne kriterijume za kvalitativni izbor. Rok za podnošenje ponuda ističe 2. jula u 11.00 časova.

Pročitajte još:

Počeli radovi na 25. maju: Srušena tri terena FOTO

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Eksplozije kod Kragujevca

Tim za uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava u kamenolomu Straževica kod Kragujevca uništio je još jedno neeksplodirano ubojito sredstvo, minobacačku minu 45 mm.

14:36

18.7.2024.

1 d

Društvo

Akva park u Jagodini dobija novi tobogan

Gradska uprava za društvene delatnosti, opšte, normativne i zajedničke poslove grada Jagodine raspisala je tender za nabavku vodenog tobogana sa ugradnjom i montažom za potrebe Akva parka u ovom gradu.

13:44

18.7.2024.

1 d

Podeli: