Društvo 1

12.06.2024.

14:34

Ima dovoljno mesta za sve u Beogradu

Načelnik Školske uprave za grad Beograd Dragan Filipović izjavio je danas da ove godine 16.099 učenika završava osnovnu školu i da ima dovoljno mesta u svim srednjim školama na teritoriji grada za upis.

Izvor: Tanjug

Ima dovoljno mesta za sve u Beogradu
Shutterstock/milatas

Podeli:

Za manje od nedelju dana učenici osmih razreda osnovnih škola na teritoriji Srbije polagaće završni ispit koji je zakazan za 17, 18. i 19. jun.

"Ovih dana užurbano školske uprave, ministarstvo prosvete, svi direktori, nastavnici, a pre svega se naši učenici pripremaju za završni ispit koji je 17, 18. i 19. juna", rekao je za Tanjug Filipović.

On je rekao da se održavaju sastanci sa direktorima svih škola na teritoriji grada Beograda kako bi završni ispit prošao u najboljem mogućem redu.

"Nekih novina u odnosu na godine u nazad nemamo - procedura je standardna, ali s obzirom na to da u samom sistemu imamo i nove direktore škola i nove nastavnike koji su kao dežurni nastavnici, a svaka generacija učenika nam je nova generacija", rekao je Filipović.

Preliminarni rezultati će biti objavljeni već 21. juna, prigovori se prilažu do 24. juna kada izlaze konačne rang liste - kao i svake godine imamo prvostepene i drugostepene žalbene komisije, obrasci su takođe pripremljeni. Roditelji to mogu da učine neposredno u školi ili elektronskim putem, rekao je on.

"Nakon 24. kada bude objavljena konačna rang lista, 25. i 26. juna se popunjavaju liste želja", rekao je Filipović.

"Takođe, postoji i jedna vajber zajednica Moja srednja škola koja je jedan vid informacija. Tu se redovno ažuriraju svi podaci vezano za sam tok upisa u srednje škole. Uputstva su na potralu moja Srednja škola", zaključio je Filipović.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: