Društvo 2

30.05.2024.

22:33

Beograd za jedan dan dobio 235 novih parking mesta FOTO

JKP "Parking servis" pustio je u rad novoizgrađenu podzemnu garažu "Pinki" sa 150 parking mesta.

Izvor: B92.net

Beograd za jedan dan dobio 235 novih parking mesta FOTO
Parking servis

Podeli:

Ovo je prva podzemna garaža, površine 5.186 kvadratnih metara, koja je  u Beogradu izgrađena od 2005. godine, a prva ikada koju je "Parking servis" izgradio iz sopstvenih sredstava.

Garaža je opremljena najsavremenijim sistemima automatike, koji obezbeđuju bezbedno korišćenje objekta i jednostavno plaćanje usluga. Kompletan objekat je pokriven 24-časovnim video-nadzorom.

Garaža ima po dva ulaza i izlaza, a automobili u parking objekat ulaze iz Ulice Gradski park, dok se izlaz nalazi u Nemanjinoj ulici. Za korisnike je obezbeđen putnički lift, kao i pešačka stepeništa. Kako bi se izbeglo formiranje leda na ulaznim i izlaznim rampama u zimskim mesecima, ugrađeni su grejači, kao i na izlaznim stepeništima.

Na dva parking mesta je postavljen punjač za električna vozila, a za vozila osoba sa invaliditetom rezervisano je osam parking mesta. Cena prvog započetog sata parkiranja u garaži "Pinki" je 100 dinara, a svakog sledećeg 150 dinara.

Korisnicima je ponuđena opcija plaćanja dnevne karte, kao i dve vrste mesečnih pretplata. Nakon završetka izgradnje garaže, plato ispred Sportskog centra "Pinki" je uređen postavljanjem urbanog mobilijara, a posađeno je i drveće, nisko rastinje i travnjak.

JKP "Parking servis" je danas pustilo u rad i parkiralište "Bežanijska kosa", kapaciteta 85 parking mesta. Parkiralište se nalazi u neposrednoj blizini pijace i nedaleko od glavnog ulaza u Novo bežanijsko groblje, na površini od 3.595 kvadratnih metara.

Cena prvog započetog sata parkiranja je 50 dinara, a svakog sledećeg 100 dinara. "Parking servis" je na parkiralištu "Bežanijska kosa" omogućio besplatno parkiranje prvih 15 minuta, što će najviše odgovarati posetiocima obližnjih objekata.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: