Društvo 5

24.05.2024.

12:42

U Beogradu se gradi multifunkcionalna sportska hala sa terenima i bazenom FOTO

"Kada smo prošle godine odvajali novac za kapitalne projekte, cilj nam je bio da u opštini Grocka napravimo ozbiljan sportski kompleks", kazao je predsednik privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić.

Izvor: B92.net

U Beogradu se gradi multifunkcionalna sportska hala sa terenima i bazenom FOTO
Beoinfo

Podeli:

Šapić je dodao da kompleks moći da zadovolji potrebe čitave Grocke, pre svega mladih ljudi koji se bave sportom.

"Obišli smo radove i trebalo bi da hala bude završena za četiri do pet meseci. U svakom slučaju, važno je da se zna gde odlaze sredstva koje Grad opredeljuje za ovakve kapitalne projekte. Na prostoru iza hale u planu je da se naprave sportski tereni i bazen, koje će finansirati Grad, iako nas je trenutno usporio Privremeni organ, kao i privremeno finansiranje. Nadamo se da će nakon 2. juna i to da se sredi. Najvažnije je to da će Grocka dobiti reprezentativnu, multifunkcionalnu, sportsku halu gde će se održavati različite sportske manifestacije i koja će imati FIBA sertifikate, pa će tu moći da se organizuju i međunarodna takmičenja", istakao je.

On je dodao da se nada će do jeseni moći da otvore sportsku halu.

"Nadam se da ćemo do tada već uveliko imati završeni projekat za izgradnju bazena i sportskih terena. Kada se završe hala i projekat izgradnje pomenutih terena i bazena, moći ćemo da krenemo u izgradnju budućeg lepog sportskog kompleksa koji se nalazi na prelepoj lokaciji, ovde uz reku. Siguran sam da ćemo za godinu-dve, kada hala već uveliko bude u upotrebi, moći da se pohvalimo sportskim kapacitetima koje će koristiti, pre svega, mladi iz Grocke, ali i svi drugi koji ovde budu dolazili", rekao je on.

Šapić je napomenuo da će u novoj hali građanima biti obezbeđeni besplatni termini za treniranje različitih sportova.

Beoinfo

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: