Društvo 0

23.04.2024.

13:57

AMSS i Savski venac grade dobre navike: Podeljeno više od 100 besplatnih auto-sedišta

U prostorijama GO Savski venac danas su podeljena auto-sedišta za decu uzrasta do tri godine koja žive na ovoj opštini.

Izvor: B92.net

AMSS i Savski venac grade dobre navike: Podeljeno više od 100 besplatnih auto-sedišta
FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Podeli:

Besplatna auto-sedišta za više od 100 mališana obezbedila je opština Savski venac u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije, a uručili su ih predsednik ove opštine Miloš Vidović i direktor Sektora za komercijalne poslove Auto-moto saveza Srbije Nebojša Mandić.

Od vitalnog je značaja da se na podizanju svesti o bezbednosti u saobraćaju radi kontinuirano i da u tom procesu bude uključeno što više relevantnih institucija, a ovo je samo jedna u nizu akcija sa tim ciljem, u kojima učestvuje AMSS.

"Kao što verovatno znate, Auto-moto savez Srbije sprovodi brojne aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje bezbednosti u saobraćaju na našim putevima i razvoj saobraćajne kulture, kroz edukaciju i preventivno delovanje. Akcije usmerene ka zaštiti najmlađih učesnika u saobraćaju su od posebnog značaja, zbog čega ovu saradnju sa GO Savski venac smatramo jednom od najvažnijih, i zahvaljujem se opštini na inicijativi i na tome što ovaj projekat nastavlja da živi", rekao je Mandić i dodao:

"Raduje me što i ove godine vidim toliko roditelja koji su svesni važnosti korišćenja dečijih sedišta, a kao još jedan vid naše podrške, i ove godine delimo članske pakete za pomoć na putu i šlep, koji će učiniti da roditelji narednih godinu dana budu bezbrižni ukoliko im zatreba bilo kakva vrsta pomoći na putu u Srbiji i Evropi".

Savski venac nastavlja da gradi dobre navike pa je tako do sada, zaključno sa ovogodišnjom akcijom, ova opština omogućila je sigurniju vožnju za skoro 600 mališana sa teritorije opštine, izjavio je Vidović i dodao:

"Bezbednost mališana i ujedno bezbrižnost roditelja je glavni cilj ove akcije koju sprovodimo u skladu sa nacionalnom politikom podizanja nataliteta i merama podrške roditeljima. Želimo da pomognemo roditeljima pri uštedi u kućnom budžetu i želimo da znaju da smo uvek uz njih. Raduje me to što se naša opština podmlađuje, i što ćemo nastaviti da među prioritetima u svom radu i ubuduće imamo decu i brigu o njihovom lepšem odrastanju na Savskom vencu", rekao je predsednik opštine Miloš Vidović.

Podsetimo, rok za prijavu roditelja za dodelu auto-sedišta je trajao od 4. do 22. marta i deo je konkursa "Gradimo dobre navike" kojim su GO Savski venac i  Auto-moto savez Srbije još jednom pokazali da brinu o bezbednosti najmlađih i pružaju podršku roditeljima.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: