Društvo 14

19.04.2024.

15:45

Bazen, 29 spratova, 390 stanova: Ovako će izgledati jedna od kula u bloku 42

Firma GUPIX NBG doo Beograd kao nosilac posla, odnosno investitor, podnela je nadležnom ministarstvu zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu za projekat stambeno poslovni objekat Kula M2.

Izvor: eKapija/B.P.

Bazen, 29 spratova, 390 stanova: Ovako će izgledati jedna od kula u bloku 42
PIXEL to the PEOPLE/Shutterstock

Podeli:

Kula M2 planirana je u bloku 42 na Novom Beogradu, u okviru kompleksa nove autobuske i železničke stanice u kojem su predviđeni i prateći komercijalno-poslovnim sadržaji razmešteni uz stanične objekte.

Kako se vidi iz idejnog rešenja koje je izradio Mašinoprojekt Kopring iz Beograda, stambeno-poslovni objekat Kula M2, koja će se nalaziti na katastarskoj parceli 6836, KO Novi Beograd, imaće visinu od 100 metara, 29 spratova i dva povučena sprata, sa ravnim krovom.

Arhitektonski koncept Kule M2 se oslanja se na Idejno rešenje planiranihobjekata kompleksa autobuske i železničke stanice u bloku 42 koji je izradio Proaspekt doo, odnosno autorski tim Vladimir Lojanica i Milan Lojanica.

Kula M2 planirana je u delu Bloka 42 između konstrukcije železničkogmosta i Ulice Milutina Milankovića, uz Ulicu Antifašističke borbe, i namenjena je sadržajima kao što su stanovanje, poslovanje, komercijalni sadržaji, predškolska ustanova, podzemna garaža.

Objekat, kako se navodi u idejnom rešenju, izrasta iz pločaste površine staničnog trga železnice, sa sopstvenim pripadajućim prostorom oko sebe takođe rezervisanim za javni trg.

Kula će imati podzemne garaže na 4 podzemna sprata, a ukupan broj parking mesta biće 720.

Na poslednjim etažama planirano je luksuzno stanovanje i veće strukture stanova, a projektom su planirani i rekreativni sadržaji na 8. spratu, kao što su bazen i teretana, dok će se na 10. spratu nalaziti vidikovac.

Objekat će imati 390 stanova različite strukture, od dvosobnih do petosobnih.

Neto površina je 77.848,55 kvadrata.

Podsetimo, prema rešenju Proaspekta, u okviru kompleksa autobuske i železničke stanice u bloku 42 bile su predviđene tri kule od 23 sprata, visine oko 70 metara.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: