Društvo 1

09.04.2024.

14:12

U planu rekonstrukcija i modernizacija Muzeja vazduhoplovstva

Aerodrom Nikola Tesla raspisao je javnu nabavku za konsultantske usluge u vezi sa rekonstrukcijom i modernizacijom Muzeja vazduhoplovstva.

Izvor: eKapija

U planu rekonstrukcija i modernizacija Muzeja vazduhoplovstva
saiko3p / Shutterstock.com

Podeli:

Kako se precizira u javnom pozivu, u cilju izrade strateškog plana, procene stepena izvodljivosti projekta i izrade master plana, potrebno je angažovanje savetnika sa iskustvom u upravljanju muzejima i muzejskim postavkama.

"Vlada Srbije je dala nalog Aerodromu Nikola Tesla da u narednom periodu preuzme upravljanje Muzejom vazduhoplovstva kako bi se objekat muzeja renovirao i podigla mu se funkcionalna osposobljenost", ukazuje se u dokumentaciji.

Kako se pojašnjava, aktivnosti savetnika podrazumevaće pružanje konsultantskih usluga u vezi sa razvojem, rekonstrukcijom i modernizacijom Muzeja vazduhoplovstva, kroz procese i aktivnosti koji bi se odvijali po fazama.

Aktivnosti podrazumevaju i obilazak lokacije, uz sagledavanje strukture muzeja i procene objekta u odnosu na trenutnu i potencijalnu upotrebu, kao i sagledavanje lokaliteta Muzeja vazduhoplovstva i analizu potencijalnog razvoja dodatnih sadržaja.

U okviru aktivnosti konsultant treba i da organizuje radionice sa menadžmentom i zaposlenima muzeja, da detaljno pregleda zbirke, eksponate i muzejske postavke i proceni obima zbirk i definiše postavke u cilju poboljšanja iskustva posetilaca kroz interaktivni sadržaj.

U planu je i organizovanje radionica sa kustosima muzeja u cilju razmene ključnih i relevantnih podataka o eksponatima muzeja, kao i definisanje strategija i podsticaja za privlačenje posetilaca i njihovog interesovanja za muzejske aktivnosti tokom cele godine.

Planirana je i izrada ilustracija i dijagrama za potrebe naručioca, stvaranje strateške vizije, prateći ambicije muzeja, uz sagledavanje mogućnosti za razvoj komercijalnih delatnosti i edukativnih sadržaja, kao i izrada, prezentovanje i pregled Master plana kao i plana za realizaciju projekta menadžmentu naručioca, ističe se u dokumentaciji.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: