Društvo 0

07.04.2024.

10:41

Nakon 60 godina, ova škola je dobila "novo odelo"

Osnovna škola "Mihailo Mladenović Selja" u Dudovici, posle šest decenija, dobila je "novo odelo".

Izvor: Novosti

Nakon 60 godina, ova škola je dobila "novo odelo"
GO Lazarevac

Podeli:

Radovi na rekonstrukciji objekta, koji su počeli 26. februara, zavšeni su kako je i planirano početkom parila. Škola izgrađena je 1968. godine, a ustanovu pohađa oko 250 učenika iz pet sela.

Prilikom obilaska rekonstruisanog objekta Bojan Stević, predsednik opštine Lazarevac, je rekao da je zamenjena stolarija i rekonstruisani toaleti.

"Postavljena je i nova led rasveta, kao i sigurnosne kamere, radi veće bezbednosti učenika i zaposlenih. Tokom letnjeg raspusta su planirani unutrašnji molerski radovi", naveo je Stević.

Predstavnike opštine dočekali su učenici škole sa porukama zahvalnosti, a u razgovoru sa njima Stević je obećao i postavljanje nove multifunkcionalne podloge na terenu pored objekta škole. Predsednik opštine je podsetio šta je uređeno i najavio nove projekte u Dudovici.

"Završena je kapela na mesnom groblju, putevi ka Marincu i groblju Zakinac, kao i regionalni put Dudovica-Latković. U narednih 30 dana očekujemo asfaltiranje puta ka Vinogradima", rekao je Stević.

Direktorka škole Jasmina Veselinović se zahavlila predstavncima opštine što su, posle 60 godina, prvi put uložena značajna sredstva u obnovu škole.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: