Ulica Jurija Gagarina se spaja sa brzom saobraćajnicom

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju Ulice Jurija Gagarina sa infrastrukturom, od ulice Dr Ivana Ribara do državnog puta Južni Jadran.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2022.

12:56

Ulica Jurija Gagarina se spaja sa brzom saobraćajnicom
Foto: Shutterstock/jocic

Ovo praktično znači da će Ulica Jurija Gagarina biti produžena kako bi se spojila sa budućom brzom saobraćajnicom Novi Beograd-Surčin u izgradnji, čime se obezbeđuje veza sa auto-putem Južni Jadran, piše eKapija.

Produžetak Jurija Gagarina do autoputne obilaznice planiran je sa središnjim razdelnim pojsaom širine 14 m i obostranim kolovozima konstante širine po 10,5 m, sa po tri vozne trake po smeru, u dužini od oko 1.550 m.

U produžetku Ulice Jurija Gagarina planira se i produžetak tramvajske pruge u dužini od oko 1.100m, sa okretnicom neposredno uz planiranu komercijalnu zonu. Tramvajska baštica biće smeštena u središnjem delu planirane ulice i biće dvokolosečna, širine 7,5 m, a navodi se u tehničkoj specifikaciji posla.

Duž nove saobraćajnice u planu su po dva autobuska i dva tramvajska stajališta u svakom smeru.

Sa obe strane kolovoza planiran je ivični zeleni pojas širine 2 m, kao i dvosmerna biciklistička staza širine 2,5 m i trotoari od 2 m.

U planu je i mreža sekundarnih ulica - Nova 14, Nova 15 i Nova 16 i kolsko-pešačka staza.

Potrebno je isprojektovati i priključak na državni put.

Projektantnski posao procenjen je na 65 miliona dinara, a tender je otvoren do 2. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: