Širi se ceo Tošin bunar. Šapić: "Ovo postaje jedan od saobraćajnih simbola grada"

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić nedavno je najavio da će radovi na rekonstrukciji saobraćajnica na Tošinom bunaru biti završeni na proleće ove godine.

Izvor: B92

Subota, 02.03.2024.

09:52

Širi se ceo Tošin bunar. Šapić:
Foto: BEOINFO

"Radovi će se odvijati u fazama kako bi ulica bila prohodna za saobraćaj", rekao je Šapić.

Šapić je kazao da mu je želja da, kako se izrazio, "prokrvi Beograd", i reši saobraćajne gužve u glavnom gradu.

Nedavno obilazeći rekonstruisanu ulicu Nikole Dobrovića koja sada ima sedam traka, Šapić je rekao da neće stati dok auto-putevi E75 i "Miloš Veliki" ne budu kroz Beograd spojeni saobraćajnicom koja ima tri trake u svakom smeru.

Kako je naveo, deo ulice Nikole Dobrovića koji se uliva u Tošin bunar bio je mesto gde se stvarao takozvani saobraćajni čep i pravio ozbiljan problem, naročito popodne kada bi se ljudi vraćali sa posla.

"Pogledajte sada kako ovaj bulevar izgleda. Možda će zvučati neskromno, ali mislim da postaje jedan od saobraćajnih simbola čitavog grada, pošto ovakvih saobraćajnica nema mnogo u Beogradu. Četiri trake s jedne strane, tri trake s druge. Potpuno je otčepljen saobraćajni kolaps koji se tu stvarao", istakao je Šapić.

"Od kad je napredovao krak Novi Beograd-Surčin ka "Milošu Velikom", praktično su E75 i Miloš Veliki direktno povezani sa ovom saobraćajnicom. Najveći broj Obrenovčana, recimo, sada ide ovuda umesto preko Sajma" naveo je Šapić.

On je istakao i da će proširenje ovog bulevara obezbediti i uvođenje potpuno nezavisne trake za javni prevoz, kakva je do sada postojala samo sa vremenskim ograničenjem. Kada je reč o nastavku radova u ovom delu grada, Šapić očekuje da će biti završeni u toku proleća.

"Ideja jeste da se uradi sve, da čitav bulevar proširimo. Neće se stajati dok ne dođemo do toga da dva auto-puta budu spojena sa po tri trake sa svake strane", rekao je gradonačelnik.

Kako kaže, radiće se sukcesivno, deo po deo, da bi se izbeglo zatvaranje čitavih ulica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: