Beograd - Društvo - B92 Lokal

"Grad Beograd nastavlja da pomaže srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji" FOTO

Delegacija Beograda, koju je predvodila direktorka Fondacije za decu i mlade "Gnezdo" i članica Gradskog veća Grada Beograda Tanja Popović, posetila je danas Kosovsku Mitrovicu i Leposavić i tom prilikom uručila donaciju ove fondacije školama u južnoj srpskoj pokrajini.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Predrag Mitić
Foto: Predrag Mitić

Ovo je nastavak pomoći Grada Beograda srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji. Podsetimo, na inicijativu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, Grad Beograd zajedno s vernicima Srpske pravoslavne crkve i beogradskim kompanijama finansirao je izgradnju dve zgrade sa četrdeset stambenih jedinica, kao i rekonstrukciju parka i izgradnju dečjeg igrališta u centru Kosovske Mitrovice. Tako je obezbeđen krov nad glavom za dvadeset porodica iz ovog grada, koje su dom izgubile u požaru.

Foto: Predrag Mitić
Foto: Predrag Mitić

"Do požara 2017. godine porodice su živele neuslovno u 'Samačkom bloku', a nakon požara ostale su i bez toga. Zgrade su popularno nazvane 'Beograđanka 1 i 2', a naši ljudi konačno žive u normalnim uslovima dostojnim čoveka", rekla je Tanja Popović.

Mediji su imali priliku da obiđu novu zgradu i park, a tom prilikom stanari su zahvalili svima koji su im pomogli. Stanarka zgrade u Ulici Filipa Višnjića Gordana Zafirović, koja je ranije živela u „Samačkom bloku”, rekla je da joj ova pomoć mnogo znači.

Foto: Predrag Mitić
Foto: Predrag Mitić

"U požaru sam ostala bez krova nad glavom, zbog čega sam veoma zahvalna svima koji su pomogli", navela je Gordana Zafirović.

Pomoć našim ljudima na Kosovu i Metohiji će se nastaviti, najavljeno je nakon posete Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.