Srbija kupuje oružje od Izraela: "Neće biti mala isporuka"

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da Srbija planira da kupuje oružje od Izraela u intervjuu za "Džeruzalem post".

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2020.

10:22

Srbija kupuje oružje od Izraela:
Foto: Epa, Koca Sulejmanovic

Govoreći za taj list na marginama konferencije Američko-izraelskog saveta za javne poslove (AIPAC) u Vašingtonu, kazao je i da će Srbija otvoriti diplomatsko predstavništvo i predstavništvo Privredne komore u prestonici Izraela i istakao da će se Srbija uvek potruditi da uskladi svoje interese sa Izraelom.

Odgovarajući na pitanje o antiizraelskoj kampanji bojkota, izolacije i sankcija (BDS) u Zapadnoj Evropi, Vučić je rekao da kada Srbija kupi oružje od Izraela to "neće biti mala isporuka".

Vučić je takođe istakao da Srbija "nije plodno tlo za antisemitske poruke".

Govoreći o izraelsko-palestinskom teritorijalnom sporu, Vučić je u intervjuu rekao da od Palestinaca i Izraelaca zavisi postizanje rešenje. On je pozdravio inicijativu predsednika Trampa za rešenje spora, navodi list.

"Džeruzalem post" piše i da je Srbija bila prva zemlja koja je usvojila Zakon o restituciji jevrejske imovine zaplenjene tokom Holokausta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

17 h

Podeli: