Svet

Nedelja, 28.01.2024.

08:38

Rusija, ponovo: "Krađa, potpuna krađa"

Rusi tvrde da Ukrajina planira da "ukrade" imovinu vrednu 2 milijarde dolara.

Izvor: B92.net

Rusija, ponovo:
EPA/ROMAN PILIPEY

Zamenik direktora Odeljenja za evropsku saradnju Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksej Poliščuk rekao je za TASS u intervjuu objavljenom u nedelju da Ukrajina ima za cilj da "ukrade" čak dve milijarde dolara imovine koja pripada Rusiji.

"S obzirom na rasprostranjenu korupciju u Ukrajini, nije teško zamisliti gde će završiti zaplenjena sredstva i čije će džepove napuniti. Ovakve dobrovoljne odluke Kijeva nisu u skladu sa međunarodnim pravnim normama imovinskih prava", izjavio je ruski diplomata.

"Potpuna krađa"

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je u nedelju za RIA Novosti da bi svaka potencijalna konfiskacija ruske imovine bila "potpuna krađa".

"Mi smo više puta govorili o nelegitimnosti jednostranih prinudnih mera koje preduzimaju zapadne zemlje u vezi sa ruskom imovinom u inostranstvu. Više puta smo istakli da je zaplena imovine Ruske Federacije protivzakonita i da krši osnovne principe i norme međunarodnog prava, uključujući i suverenu ravnopravnost država", navelo je ministarstvo.

Ministarstvo je takođe ponovo potvrdilo da će Zapad, ako nastavi sa takvim akcijama, dobiti "adekvatan odgovor".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: