Rizik od "pogrešne prodaje": Pooštravaju se pravila za reklamiranje kriptovaluta

Britanska vlada je najavila da planira da pooštri pravila kada je u pitanju reklamiranje kriptovaluta, kako bi potrošače zaštitila od netačnih tvrdnji.

Svet

Izvor: Biznis.rs

Sreda, 19.01.2022.

15:26

Rizik od
Ilustracija: rzoze19/Shutterstock

Iz Uprave trezora Velike Britanije saopšteno je da će reklame za kriptovalute biti "usklađene sa ostalim reklamama iz oblasti finansija", te da će time biti osigurana fer i čista marketinška igra.

Takođe, "nova pravila će u isto vreme podsticati inovacije i štititi potrošače", piše Financial Times, prenosi portal Biznis.rs.

U saopštenju za javnost, Uprava trezora procenjuje da 2,3 miliona ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu poseduje neki oblik kriptovalute, te da je primetno da neki korisnici ne razumeju u potpunosti šta kupuju. To znači da postoji rizik da neki od ovih proizvoda budu "pogrešno prodati".

Regulisanje ove industrije će umanjiti rizik da potrošači budu oštećeni, i osigurati da isti dobiju prave podatke, te da naprave "informisane odluke", navodi se dalje u saopštenju.

Engleska banka o bitkoinu: "Budite spremni da izgubite sve"

Ova odluka dolazi mesec dana nakon što je regulator reklamnog sektora u Ujedinjenom Kraljevstvu uputio kritiku kripto industriji na račun brojnih problema do kojih je dovelo obmanjujuće i neodgovorno reklamiranje, izdajući presudu kompanijama kao što su Coinbase i eToro.

Britanska agencija za nadgledanje reklama otkrila je da je sedam kompanija prekršilo standarde reklamne industrije kroz online kampanje i promocije sa influenserima na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: