Novi rekord - preko 68.000 $

Cena bitkoina premašila je granicu od 68.000 dolara po novčiću, beleživši tako novi rekord.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.11.2021.

08:07

Novi rekord - preko 68.000 $
Ilustracija: snjivo/Shutterstock

Koin se u Aziji trgovao na nivou od čak 68.564 dolara, izveštava britanski portal businessmatters.co.uk. Do toga je došlo pošto je samo nekoliko sati pre toga prvi put cena premašila 67.000 dolara.

Najpoznatija svetska kriptovaluta porasla je za 1,2% u odnosu na dolar i koštala je 68,263 dolara u 23:16 po istočnom vremenu, piše portal Brejking d njuz (breakingthenews.net).

Najveća američka banka predviđa ogroman skok bitkoina, ali - postoji uslov

Rekordno visok skok dolazi usred sve većeg interesovanja za potencijalne dobitke od bitkoina, nakon što su se digitalne valute nametnule kao budući mejnstrim način plaćanja, a kapitalizacija kriptotržišta prvi put je prešla granicu od tri biliona dolara.

Masovne kupovine bitkoina podstaklo je prošlomesečno dugo očekivano listiranje prvog američkog fonda povezanog s tom kriptovalutom kojim se trguje na berzi, što je ojačalo poverenje u njenu budućnost i ocenjeno kao još jedan korak napred na njenom putu sa margine globalnih finansija.

Procvetao i iter

Uz to, kriptovaluta iter takođe je dostigla rekordnu vrednost, surfujući na talasu obnovljenog zamajca potražnje usled intenziviranja straha investitora od rastuće inflacije. Druga najpopularnija globalna kriptovaluta skočila je na nov rekordni nivo od 4.837,59 dolara, prema podacima sa platforme KoinMarketkap.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: