Svet

Četvrtak, 11.01.2024.

09:31

Doneta istorijska odluka: Odobreni fondovi

Američka komisija za vrednosne papire i berzu odobrila je prvi put fondove kojima se trguje na berzi, a koji ulažu direktno u bitkoin.

Izvor: klix.ba

Doneta istorijska odluka: Odobreni fondovi
Ilustracija: Shutterstock/Visualistka

Ovaj potez, koji je najavljen kao značajan događaj za sektor digitalne imovine, proširiće pristup najvećoj kriptovaluti na Vol stritu i šire. To je dovelo i do rasta vrednosti ove valute.

Vrednost bitkoina je porasla odmah nakon što je nastala pompa oko sve veće verovatnoće odobravanja fondova, skočivši gotovo 200 odsto od početka prošle godine, iako je bitkoin i dalje oko 30 odsto ispod svog vrhunca postignutog tokom procvata 2021.

Cena bitkoina je uglavnom bila stabilna nakon objave o odobravanju novih fondova, i njim se trgovalo blizu dvogodišnjeg maksimuma od otprilike 46.000 dolara.

Regulatori su odobrili svih 11 nerešenih aplikacija za bitkoin ETF-ove, među kojima su BlackRock, Grayscale i Fidelity. Njima se može početi trgovati već danas, prenosi Kliks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

16 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: