Biz - B92.net

Da li ste znali: Lamborgini proizvodi i med, ali ne mogu svi da ga dobiju

Lamborgini je definitivno najpoznatiji po svojim superautomobilima, ali ima i neke druge proizvode.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: sylv1rob1/Shutterstock
Foto: sylv1rob1/Shutterstock

Kao i mnogi drugi proizvođači automobila, Lamborgini ima i sporedne poslove, a čak proizvodi i med koji ipak nije dostupan u prodaji.

Lamborgini je u svom parku još 2016. godine postavio pčelinjak sa oko 600.000 pčela. Svake godine kompanija proizvede 430 kilograma meda koji potom poklanja svojim zaposlenima za Božić, prenosi Klix.

Nešto slično je ima i Porše. Nemačka kompanija je posedovala pčelinjak sa 1,5 miliona pčela, a tokom prve godine je proizvela 400 kilograma meda. Kompletna količina je rasprodata za svega nekoliko danai. Porše je potom povećao broj pčela na oko tri miliona te danas godišnje proizvede tonu meda. Bentli takođe proizvodi med u Velikoj Britaniji.

Rols-Rojs je takođe u proizvodnji meda, te ima oko 300.00 engleskih pčela. Prošle godine je kompanija zatražila od zaposlenih da volontiraju kao pčelari u sedištu koje se nalazi u Gudvudu u Saseksu. Količina meda koju Rols-Rojs proizvede godišnje mnogo je manja u odnosu na proizvodnju Poršea.

Lamborgini poseduje veliku fotonaponsku elektranu u Sant'Agata Bolonjezu, koja je trenutno najveća u italijanskoj regiji Emilija Romanja. Od 2010. godine je smanjila emisiju ugljen-dioksida za više od 2.000 tona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.