Svet

Četvrtak, 18.01.2024.

15:22

Boš otpušta, i to u Nemačkoj

Kompanija Robert Boš (Bosch GmbH) navodno će ukinuti oko 1.200 radnih mesta u diviziji Cross-Domain Computing Solutions do kraja 2026. godine.

Izvor: B92.net

Boš otpušta, i to u Nemačkoj
Ilustracija: Depositphotos/alexeynovikov

Većina od tih poslova ukida se u Nemačkoj, potvrdili su iz kompanije za list Handelsblat danas.

Preciznije, odluka da se smanji radna snaga u toj diviziji posledica je sporijeg od očekivanog razvoja potpuno automatizovane vožnje. Prema informacijama do kojih su došli mediji, ova odluka uticaće na radnike u Hildeshajmu, Leonbergu, Abštatu, Reningenu i Švajberdingenu, prenosi Teletrejder.

Prošlog meseca, izvršni direktor Stefan Hartung upozorio je da će poslovanje kompanije biti "teže nego što se očekivalo" u 2024. i 2025. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

22 h

Svet

Rusi gube: Sve ide Ukrajini

Članice Evropske unije pristale su da preusmere oko tri milijarde evra zamrznute državne imovine Rusije za zajedničku kupovinu oružja za Ukrajinu.

18:55

10.5.2024.

1 d

Podeli: