Vučić: Po 10.000 svakom srednjoškolcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je večeras nove finansijske mere za podršku građanima Srbije.

Srbija

Izvor: B92.net

Nedelja, 26.11.2023.

21:15

Vučić: Po 10.000 svakom srednjoškolcu
Foto: Screenshot/Pink TV

"Došao sam da saopštim neke važne vesti za građane", rekao je Vučić na Pinku.

Vučić je kazao da je sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim danas razgovarao o novim finansijskim merama podrške građanima.

"Danas smo razgovarali Ana Brnabić, Mali i ja oko nekih dodatnih mera, koje se ne odnose na ljude koji glasaju. U narednih 10 dana ćemo kao država prebaciti novac lokalnim samoupravama koje će isplatiti 10.000 dinara svakom srednjoškolcu u našoj zemlji, preko majke ili oca", kazao je predsednik Srbije.

"Smatramo da je to pred praznike važna mera i da će pomoći roditeljima da mogu da uštede. Stanje u finansijama je dobro", rekao je Vučić.

"Za studentske kartice se već prijavilo 66.000 studenata, a Poštanska štedionica će isplatiti svakom od njih 1.000 dinara, a mi ćemo to nadoknaditi Poštanskoj štedionici", najavio je.

"Sada imamo 550.000 ljudi zaposlenih, iako nas je manje", istakao je Vučić govoreći o rezultatima liste koju podržava na narednim izborima.

"Kada kažemo da stiže novac za studente, za srednjoškolce, to će tako biti. Kada kažemo da će prosečna plata biti 1.400 evra 2027. godine, 650 evra prosečna penzija, to će tako biti. Minimalna zarada je bila 15.000 dinara 2012. godine, nemojte da vas podsećam", izjavio je Vučić.

On je najavio i da će država kupiti 50 ambulantnih vozila za celu Srbiju.

"Svi traže ambulantna vozila, sad ćemo kupiti 50 za celu Srbiju. Uprkos svemu tome, da li Srbija ide napred? Da, ide", rekao je on.

"Za 4 dana ide isplata penzionerima po 20.000, za 6 dana isplata korisnicima socijalne pomoći po 10.000, a u narednih 10 po srednjoškolcu isto 10.000 dinara", podsetio je Vučić.

"Važno je da država pokaže da brine i o tim građanima, da se pokaže pažnja, ako ima oko 235.000 srednjoškolaca, trošak za državu je oko 20 miliona evra", rekao je on.

Pored popusta, još 1.000 dinara za korisnike studentskih kartica

Obavestio je da se za studentske kartice već prijavilo 66.000 studenata, a Poštanska štedionica će isplatiti svakom od njih 1.000 dinara.

"Znači, studenti će imati 1.000 dinara plus sve koristi – popusti za vozne, avio karte, do trgovinskih lanaca i drugih. To će obradovati i studente i srednjoškolce", zaključio je on.

Pročitajte više:

"Za one koji imaju studentske kartice, pored popusta, još i 1.000 dinara"

"Sledi dvocifreno povećanje plata"

"U januaru će biti dvocifreno povećanje plata, a diže se i minimalac, verujem da će u drugoj polovini godine bar jedan od dva sukoba u svetu biti zaustavljen, onda od juna možemo još više da povećavamo plate i penzije, finansije su odlične, imamo skoro pet milijardi evra na računu", rekao je Vučić, dodavši da Srbiji dobro ide i da je dobro vreme pred njom.

Vučić: I MMF kao strog kontrolor kaže da su nam finansije odlične

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je čak i MMF rekao da su naše finansije odlične, da imamo skoro pet milijardi na računu, što nemaju ni mnogo veće i bogatije zemlje od Srbije.

On je za TV Pink rekao da će za četiri dana početi isplata 20.000 dinara pomoći penzionerima, za pet dana korisnicima socijalne pomoći i negovateljicama, a za desetak dana srednjoškolcima.

"Svaki taj dinar je dobrodošao. Važno je da se pokaže briga države da mogu da kupe ranac, džemper, jaknu, posebno pred Svetog Nikolu, Božić, druge slave, da mogu neki poklon dodatno da kupe. Da pokaže država da joj je stalo. Nikada nismo obuhvatili srednjoškolce od 14 do 18 godina. To je 235.000 srednjoškolaca i trošak države je 20 miliona evra, ali je veliki dobitak", rekao je on.

On je rekao da bi dali i više, ali da je on taj koji to ne dozvoljava.

"Kada sam ja postao predsednik vlade, (bivši ministar finansija Lazar) Krstić mi je ulazio kao gradonosni oblak svako jutro u kancelariju. Vi morate da lečite bolesti koje su vam ostavili prethodnici, ali ne aspirinima već hemioterapijom. Ponosan sam na stabilnost naših javnih finansija. Nikada nije bilo da poslednjih 10 godina možete za istu vrednost dinara da kupite evro ili dolar po istoj vrednosti", rekao je on.

Kako je rekao, Srbija je na dobrom putu, sledi povećanje plata i minimalca na preko 47.000 dinara. "I verujem da će u drugoj polovini godine jedan od sukoba biti okončan, nadam se oba, a ako se to desi, sledi drastičnije povećanje plata i penzija", rekao je Vučić i pozvao građane da izađu na predstojeće izbore 17. decembra uz ocenu da Srbija nije igračka i da se tada odlučuje o sudbini zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: