Srbija

Četvrtak, 23.11.2023.

14:59

Uručene prve studentske kartice. Mali: Dnevno oko 3.000 novih prijava FOTO

Ministar finansija Siniša Mali i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović uručili su danas prve studentske kartice.

Izvor: Tanjug

Uručene prve studentske kartice. Mali: Dnevno oko 3.000 novih prijava FOTO
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIÆ/ bg

Kartice su u Banci Poštanska štedionica uručene studentima Katarini Telebak, Bogdanu Pavloviću i Đorđu Vraniću Tutušu.

Ministar Mali je, nakon uručivanja kartica, rekao da se do sada prijavilo oko 60.000 studenata a da se dnevno prijavljuje oko 3.000 novih studenata

"Još jedno obećanje koje smo dali, ispunili smo. Pogodnosti koje ova kartica nudi su nešto što studenti ne bi trebalo da ne iskoriste", rekao je on.

Podsetio je da su u sredu potpisana 24 ugovora sa 24 kompanije koje nude razne pogodnosti i naveo da Er Srbija nudi 10 odsto popusta na avio-karte, Srbijavoz 20 odsto na vozne karte, Putevi Srbije dva odsto na putarinu, bioskopi Sinepleks 15 odsto na bioskopske ulaznice.

Potpisano: Evo gde se mogu ostvariti popusti. Mali najavio: Kreće od 1. decembra

"Stalno stižu novi zahtevi studenata koje firme da zovemo, pa je od pre dva dana najviše zahteva da se uključe i Skijališta Srbije i ponude popust na ski-pasove za predstojeću sezonu. Razgovarao sam sa direktorom Skijališta Srbije i rekao je da će oni dati 15 odsto popusta", rekao je Mali.

Pozvao je studente da predlažu firme i institucije čiji su im popusti važni da bi se pregovaralo sa njima a kompanije i preduzeća da se pridruže ovoj akciji.

Ministarka Slavica Đukic Dejanović je navela da se za kartice mogu prijavljivati ne samo studenti osnovnih, nego i master i doktorskih studija.

"Platne studentske kartice ulaze u proces koji znači zajedništvo studenata, Vlade Srbije i sve većeg broja kompanija i subjekata kojima je stalo do toga da naši studenti imaju bolji materijalni položaj i da im to pomogne u ostvarenju njihovog osnovnog cilja, a to je da završe studije", rekla je ona.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić najavio je da će ova banka studentima koji uzmu kartice omogućiti status VIP klijenata za dobijanje stambenog kredita kada budu završili fakultet.

"30.000 studenata će danas i sutra dobiti telefonske poruke gde mogu da preuzmu karticu. To mogu da urade i studenti na Kosovu i Metohiji, s obzirom da smo mi kao banka tamo prisutni i u pet ekspozitura koje imamo moći će da podignu kartice", rekao je on.

Studentkinja Katarina Telebak, koja je prva dobila karticu, i student Aleksandar Deljković, student prodekan Biološkog fakulteta, pozvali su kolege da se prijave za kartice i iskoriste prednosti koje im one omogućavaju.

Primena studentskih kartica počeće 1. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: