Vesti -

U akciji "Penzionerska kartica" učestvovaće 600 kompanija

U okviru akcije "Penzionerska kartica" prijavilo se oko 600 kompanija.

Izvor: Biznis.rs
Podeli
Foto: shutterstock, fizkes
Foto: shutterstock, fizkes

Privredna komora Srbije (PKS) se, prema rečima njenog predsednika Marka Čadeža od početka aktivno uključila u ovu akciju tako što je animirala privredu i organizovala prezentacije programa svojim članicama.

Čadež je rekao da su među prijavljenima veliki trgovinski lanci koji prodaju prehrambene, zatim proizvode za ličnu i kućnu higijenu i drugu robu široke potrošnje, kao što je elektro-tehnička roba, kućni aparati.

"Za penzionere je veoma važno da su se za ovu akciju, koja će najstarijima doneti niz pogodnosti, prijavile i zdravstvene ustanove, klinike, bolnice, stomatološke i oftalmološke ordinacije, medicinske laboratorije, prodavnice specijalizovanih ortopedskih pomagala, kao i apoteke", rekao je on i dodao da se sudeći po do sada iskazanom interesovanju očekuje učešće oko 1.000 apoteka u zemlji, piše Euronews.

Prema njegovim rečima spremnost da svoje robe i usluge penzionerima ponude po nižim cenama iskazale su i turističke agencije, hotelsko turistički objekti i odmarališta, sportsko-rekreativni, agencije za prevoz putnika, agencija za nekretnine, ustanove kulture kao i zanatske radnje, kao što su frizerske, obućarske, auto i servisi za tehničke preglede.

"Sadašnji spisak sigurno neće biti i konačan, jer očekujem da će se prijaviti još firmi. Vlada Srbije je ta koja sprovodi ovu akciju, a ono što mi možemo jeste da razgovaramo sa kompanijama u želji da omogućimo najstarijim sugrađanima koji imaju manja primanja da kroz pogodnosti koje im penzionerska kartica omogućava dođu do više proizvoda i usluga", rekao je Čadež.

Podela penzionerskih kartica na šalterima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje već je počela, a penzioneri će kartice moći da koriste od 1. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.