"Srbija voz" udvostručio prihod u odnosu na prošlu godinu FOTO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je železničku stanicu Stara Pazova.

Srbija

Izvor: B92.net

Petak, 12.08.2022.

12:23

Foto: Ðorðe Krstiæ

"Velikim investicijama u železnicu potpuno smo promenili ovaj vid saobraćaja u našoj zemlji. Očekujemo da će Srbija voz u ovoj godini prevesti oko 5,5 miliona putnika što je duplo više putnika u odnosu na prethodnu godinu i najbolji pokazatelj da građani imaju sve više poverenja u naše železnice koje polako vraćamo na mesto koje im pripada", izjavio je.

"Posmatrajući samo jul ove godine u odnosu na isti mesec prošle godine prihodi Srbija voza su samo u jednom mesecu dostigli nivo od 340 miliona dinara, za razliku od 158 miliona koliko je bio prihod u julu prošle godine", dodao je Momirović.

"Povezujemo najveće gradove u Republici Srbiji najkvalitetnijom železničkom infrastrukturom, i tu nije reč samo o pruzi Beograd – Novi Sad. U oktobru krećemo da radimo na deonici od Beograda do Niša, a Kragujevac će dobiti značajno bolju konekciju sa Koridorom 10. U završnoj smo fazi izrade projektne dokumentacije za nastavak gradnje od Valjeva ka Vrbnici, tačnije do Prijepolja. Naš cilj je da dodatno povećamo brzinu i kvalitet usluge, značajno ćemo promeniti železničku perspektivu u našoj zemlji i nećemo se zaustaviti dok železnica ne bude glavni vid saobraćaja u našoj državi", istakao je Momirović ovom prilikom.
Foto: Ðorðe Krstiæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: