Srbija

Petak, 04.02.2022.

14:56

Spajaju se dve banke u Srbiji – biće promena za klijente

Komercijalna banka i NLB banka Beograd će do kraja aprila biti pravno spojene u jednu banku.

Izvor: B92.net/T.N.

Spajaju se dve banke u Srbiji – biće promena za klijente
Ilustracija: Backgroundy/Shutterstock

Kada se ovo desi, banka će imati i novo ime - NLB Komercijalna banka. A šta ova promena znači za klijente, iz Komercijalne banke pojasnili su za B92.net.

Kako ističu, klijenti već sada osećaju pogodnosti integracije, a u budućnosti će ih biti još više, budući da će biti deo jednog od najvećih sistema u regionu NLB grupe. Takođe, u narednim godinama klijentima će biti ponuđena nadograđena i naprednija digitalna platforma, za koju iz Komercijalne banke kažu da će biti jedna od vodećih na tržištu.

Komercijalna banka pripaja beogradski NLB

"Što je još važnije, za to ćemo se pobrinuti upravo ovde, u Beogradu. Već smo krenuli u realizaciju velikog projekta, gde će biti centar za razvoj zajedničkih platformi za banke u regionu. Na taj način Beograd će postati centar razvoja informacionih tehnologija za čitavu NLB grupu", dodaju za naš portal.

Ističu da će to biti posebna prednost, pošto će Beograd biti druga centrala banke, jer će se sva rešenja za celu grupu razvijati upravo u srpskoj prestonici.

"Glavni grad Srbije pruža odlično okruženje i ima odlične kadrove", kažu.

Kako navode, o svim promenama klijenti će biti blagovremeno obavešteni.

Ekspoziture se neće gasiti, već transformisati

Nedavno je predsednik slovenačke NLB grupe Blaž Brodnjak rekao da će, kada se dve banke spoje, poslovnica biti manje, prema dugoročnom planu i u skladu sa generalnim trendom u bankarstvu. S tim u vezi, iz Komercijalne banke navode da je prilagođavanje veličine mreže filijala uobičajeni trend u poslovanju svih banaka u zemlji i regionu, te da se većina bankarskih operacija digitalizuje, zbog čega filijale dobijaju drugačiju funkciju, koja je više savetodavnog karaktera.

NLB može da preuzme jos neku banku u regionu?

"U slučaju da ekspozitura banke u određenom mestu bude zatvorena, omogućićemo da klijenti nastave da koristite usluge banke u skladu sa svim potrebama u sledećoj najbližoj ekspozituri ili putem digitalnih kanala i bankomata koji će biti u neposrednoj blizini gde se nalazila ranija ekspozitura", dodaju.

Iz Komercijalne banke podsećaju da već sada njihovi klijenti mogu bez naknade podizati gotovinu sa 1.400 bankomata NLB grupe širom regiona, a za privredu je kreirana jedinstvena tarifa.

"U narednom periodu ćemo digitalizovati većinu usluga i već za nekoliko godina pretpostavljamo da ćemo više od polovine keš kredita isplaćivati onlajn. To ne znači da će se ekspoziture ugasiti, već će se transformisati u mesta koje klijenti posećuju kada žele prave savete o složenim finansijskim pitanjima, poput dugoročnih ulaganja, kredita ili investiranja", zaključuju iz ove banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

18 h

Podeli: