Priština zabranila rudarenje

Vlada u Prištini donela je odluku o zabrani proizvodnje kriptovaluta na tzv. Kosovu, jer se na to troše velike količine električne energije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 04.01.2022.

14:52

Priština zabranila rudarenje
Ilustracija: Leonid Altman/Shutterstock

Kosovska ministarka ekonomije Artane Rizvanoli rekla je da je uz preporuke Tehničkog komiteta prošle nedelje donela odluku o hitnim merama kojima je zabranjena proizvodnja kriptovaluta, prenosi Kosovo onlajn pisanje portala Reporteri.

"Na osnovu preporuka sam donela odluku o hitnim merama kojima je zabranjena proizvodnja kriptovaluta na celoj teritoriji Kosova. Institucije za sprovođenje zakona obustaviće proizvodnju predmetne delatnosti uz podršku svih relevantnih institucija koje će identifikovati lokacije proizvodnje kriptovaluta", saopštila je Rizvanoli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: