Nove zgrade fakulteta; Mali o milionskim ulaganjima

Ministar finansija Siniša Mali najavio je nova važna ulaganja.

Srbija

Izvor: Tanjug, B92.net

Sreda, 22.12.2021.

12:00

Nove zgrade fakulteta; Mali o milionskim ulaganjima
Foto: TANJUG/JADRANKA ILIC/bs

Obraćajući se poslanicima u Narodnoj skupštini, Mali je danas poručio da će u projekat jačanja kapaciteta univerzitetskog obrazovanja kroz kapitalna ulaganja u univerzitetsku infrastrukturu državnih fakulteta u Srbiji biti uloženo oko 155 miliona evra.

Naime, na sednici Skupštine danas se, između ostalog, razmatra i Predlog zakona o potvrđivanju okvirnog sporazuma o zajmu između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam – Univerzitetska infrastruktura.

Novac će, naglasio je ministar finansija, biti iskorišćen za izgradnju novih zgrada i rekonstrukciju postojećih objekata na sedam fakulteta, što je ukupno oko 90.600 kvadrata.

"Reč je o Fakultetu muzičke umetnosti – izgradnja i opremanje novog objekta za muzičku akademiju i umetnički ples (balet), Fakultetu primenjenih umetnosti – izgradnja i opremanje novih objekata, Fakultetu likovnih umetnosti – rekonstrukcija i opremanje pet postojećih objekata i izgradnja dva nova objekta, Kampusu tehničkih fakulteta – proširenje Elektrotehničkog fakulteta, izgradnja zajedničkih objekata kampusa, sanacija postojećih zgrada i opreme. Fakultetu za geografiju i bezbednost – izgradnja i opremanje nove zgrade, Biološkom fakultetu – izgradnja i opremanje nove zgrade", naveo je Mali, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Prema njegovim rečima, ovo je za državu veoma važan zakon.

"Jedan od naših prioriteta jeste da jačamo infrastrukturu u obrazovanju. Korist od ovih projekata imaće oko 13.000 studenata. Želimo da im obezbedimo mnogo bolje uslov za učenje, napredak, obuku i školovanje. Mladima moramo da obezbedimo bolje uslove za obrazovanje i ovaj projekat to omogućuje. Ponosni smo sto smo uspeli da napravimo ovakav dogovor, i vrednost projekta se procenjuje na 155,2 miliona evra", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: