Poskupelo: Nove cene goriva stupile na snagu danas u 15 časova

Danas od 15 sati litar evrodizela košta 198 dinara, a benzina BMB 95 premium 176,05 dinara, piše "Blic".

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.03.2022.

13:17

Poskupelo: Nove cene goriva stupile na snagu danas u 15 časova
Ilustracija: Depositphotos/Ensuper

Cena litra evro dizela bila je do danas do 15 časova 187,3 dinara, a benzina 176,1 dinar.

Vlada je pre tri nedelje donela novu uredbu kojom su uspostavljene nove cene goriva na benzinskim pumpama širom Srbije. Kako glasi, odluka će trajati mesec dana, a novi cenovnik formiraće se svakog petka u 15 časova. U prevodu, danas od 15 časova, gorivo plaćamo po novim cenama, i ove cene će ostati do sledećeg petka do 15 časova. Tada na snagu stupa novi cenovnik, piše list.

Kako je precizirano Vladinom uredbom, prosečne veleprodajne cene derivata evro dizel i evro premijum BMB 95 obračunavaće Ministarstvo rudarstva i energetike svakog petka i najkasnije do 13 časova će ga dostavljati Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, dok će najviše maloprodajne cene utvrđivati Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Uredba se odnosi samo na naftne derivate evro dizel i benzin evro premijum BMB 95.

Za poljoprivrednike na NIS- ovim pumpama ostaje cena od 179 dinara za evrodizel. Njima je dozvoljeno i da 60 litara sipaju u kanister.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: