Nove cene goriva: Evo koliko ćemo plaćati naredne nedelje

Svakog petka Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavljuje nove cene goriva u Srbiji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 12.08.2022.

12:29

Nove cene goriva: Evo koliko ćemo plaćati naredne nedelje
Foto: Shutterstock/zieusin

Objavili su da će benzin BMB 95 i evrdizel narednih sedam dana biti jeftiniji za četiri, odnosno dva dinara po litru.

Tako će do 19. avgusta u 15 sati najviša maloprodajna cena BMB 95 biti ograničena na 180 dinara za litar i evrodizela na 207 dinara.

Time su cene osnovnih derivata u Srbiji nastavile da padaju, jer se benzin prošle sedmice prodavao po ceni od 184 dinara, a dizel za 209 dinara po litru.

Vlada je prvi put 10. februara ove godine ograničila maloprodajnu cenu goriva na pumpama i u skladu sa Uredbom o ograničenju visine cena derivata nafte, svakog petka do 15 časova se utvrduje i objavljuje najviša maloprodajna cena za narednih sedam dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: