Srbija

Četvrtak, 09.11.2023.

10:28

Niški aerodrom potpisao ugovor: Iz Afrike nam stižu vanila, kafa, kakao...

Niški Aerodrom "Konstantin Veliki" potpisao je sa Ugandom ugovor o prijemu robe iz te afričke zemlje za Balkan i istočnu Evropu.

Izvor: B92.net

Niški aerodrom potpisao ugovor: Iz Afrike nam stižu vanila, kafa, kakao...
Ilustracija: Shutterstock/Nixy Jungle

Ugovor, potpisan tokom prethodnog vikenda, obezbeđuje izvoznicima iz Ugande više od 750 kvadratnih metara stovarišnog prostora za pošiljke, uključujući i rashladne prostorije za robu koja će se distribuirati u Srbiji i dalje u Grčkoj, Albaniji i Bugarskoj, piše Exyuaviation.

Određen broj srpskih kompanija je još u julu potvrdio porudžbine vanile, kafe, brašna banane, kakaoa, cveća i sušenog voća u vrednosti od 200 dolara.

"Ova skladišna baza za isporuke iz Ugande omogućava nam mnogo bolji pristup tržištu Balkana čiji je BDP preko 100 milijardi dolara. To će sniziti troškove dostave jednom kada se uspostavi vazdušni most iz Entebe. Kompanije iz Ugande sada mogu ovo da iskoriste za dopremanje robe u region i izvan njega", rekao je u Nišu Odrek Rvabvogo, predsednik Predsedničkog savetodavnog komiteta za izvoz i industrijski razvoj Ugande.

Očekuje se da će putnički letovi između Srbije i Ugande biti uspostavljeni naredne godine, koji će takođe poslužiti i za prenos tereta, piše portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: