Vesti -

Mali posetio market: "Uštedeo sam više od 1.000 dinara" FOTO/VIDEO

Ministar finansija Siniša Mali obišao je jutros jedan market i kupovinom proizvoda sa oznakom "Bolja cena", kako je istakao, uštedeo više od 1.000 dinara.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs

Od danas još 16 artikala je dostupno građanima po sniženoj ceni, a ministar je osim kupovine utvrdio da se proizvodi zaista nalaze na policama odnosno da su dostupni i jasno obeleženi.

"Došao sam ovde u market Persu na Dorćolu da vidim da li su sniženja urađena, koji su to proizvodi, da li ih ima i na kraju krajeva da vidimo koliko može građanin Srbije da uštedi s obzirom na ta sniženja. Kada sam sabrao i kupio svih ovih 16 proizvoda ukupan račun iznosio je 1.493 dinara, a da nema sniženja ovaj račun bio bi 2.644 dinara", rekao je Mali za Tanjug.

Razlika je, dodaje ministar, očigledna i to jasno pokazuje rezultate napora Vlade Srbije i predsednika u borbi za bolji životni standard svih građana Srbije.

"Proizvod po proizvod, kategoriju po kategoriju uz povećanje plata i penzija, želimo da doprinesemo boljem životu građana Srbije i da se na ovakav način izborimo sa inflacijom", rekao je ministar.

Mali je naglasio da je dobro to što inflacija polako pada te da će do decembra iznositi osam odsto, i doći naredne godine do proseka od 4,9 odsto.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.