Srbija

Sreda, 20.09.2023.

08:05

Mali posetio market: "Uštedeo sam više od 1.000 dinara" FOTO/VIDEO

Ministar finansija Siniša Mali obišao je jutros jedan market i kupovinom proizvoda sa oznakom "Bolja cena", kako je istakao, uštedeo više od 1.000 dinara.

Izvor: Tanjug

Mali posetio market:
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/bs

Od danas još 16 artikala je dostupno građanima po sniženoj ceni, a ministar je osim kupovine utvrdio da se proizvodi zaista nalaze na policama odnosno da su dostupni i jasno obeleženi.

"Došao sam ovde u market Persu na Dorćolu da vidim da li su sniženja urađena, koji su to proizvodi, da li ih ima i na kraju krajeva da vidimo koliko može građanin Srbije da uštedi s obzirom na ta sniženja. Kada sam sabrao i kupio svih ovih 16 proizvoda ukupan račun iznosio je 1.493 dinara, a da nema sniženja ovaj račun bio bi 2.644 dinara", rekao je Mali za Tanjug.

Razlika je, dodaje ministar, očigledna i to jasno pokazuje rezultate napora Vlade Srbije i predsednika u borbi za bolji životni standard svih građana Srbije.

"Proizvod po proizvod, kategoriju po kategoriju uz povećanje plata i penzija, želimo da doprinesemo boljem životu građana Srbije i da se na ovakav način izborimo sa inflacijom", rekao je ministar.

Mali je naglasio da je dobro to što inflacija polako pada te da će do decembra iznositi osam odsto, i doći naredne godine do proseka od 4,9 odsto.
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/bs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: