Srbija

Subota, 09.09.2023.

07:55

Mali: Moody’s potvrdio kreditni rejting Republike Srbije na nivou "Ba2"

Ministar finansija, Siniša Mali, objavio je da je Agencija za ocenu kreditnog rejtinga Moody’s potvrdila je kreditni rejting Republike Srbije na nivou "Ba2".

Izvor: B92.net

Mali: Moody’s potvrdio kreditni rejting Republike Srbije na nivou
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/bs

"Agencija za ocenu kreditnog rejtinga Moody’s potvrdila je kreditni rejting Republike Srbije na nivou "Ba2" i zadržala stabilne izglede za njegovo dalje povećanje", istakao je Mali.

"U izveštaju Agencije se ističe da je, uprkos krizi i svim izazovima iz spoljnog okruženja, Srbija uspela da sačuva stabilnost ekonomije i poverenje investitora, da ostvari visok nivo stranih direktnih investicija i da sačuva radna mesta. Ovakva ocena kreditnog rejtinga, takođe, odražava pozitivne rezultate fiskalne konsolidacije podržane nedavno revidiranim fiskalnim okvirom. Sprovedene strukturne reforme u poslednjih nekoliko godina, uz pomoć i podršku Međunarodnog monetarnog fonda i Evropske unije, pomogle su očuvanju makroekonomske stabilnosti zemlje," objavio je Siniša Mali na Instagramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: