Srbija

Ponedeljak, 13.11.2023.

07:00

Korak po korak: Kako da se prijavite za studentsku karticu, ako još niste

Na portalu Uprave za trezor, na adresi zsk.trezor.gov.rs, počela je prijava studenata za nove studentske kartice.

Izvor: B92.net

Korak po korak: Kako da se prijavite za studentsku karticu, ako još niste

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali pozvao je sve studente da se prijave za studentsku karticu koja im nudi niz pogodnosti.

"Nova studentska kartica će biti potpuno besplatna, biće platna, a služiće i kao identifikaciona. Ono što je posebno važno naglasiti jeste da će za nju moći da se prijave svi studenti akreditovanih fakulteta i akademija u našoj zemlji, kako državnih i tako i privatnih. Pozivam studente da se prijave za nove studentske kartice i na taj način ostvare pogodnosti koje kartica omogućava", naglasio je Mali.

Kako ministar ističe Er Srbija davaće 10% popusta na avionske karte, a "Srbija voz" 20 odsto popusta na putovanje vozom.

"U pregovorima smo da im obezbedimo i pogodnosti u knjižarama, supermarketima, osiguravajućim kućama, raznim institucijama, kao što smo već obezbedili za penzionere koji imaju Penzionerske kartice", rekao je Mali u nedelju, gostujući na TV Prva.

Kako se prijaviti?

Studenti će prilikom prijave unositi JMBG, birati fakultet, unositi broj mobilnog telefona kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova i biraće ekspozituru Banke Poštanska štedionica gde žele da preuzmu karticu.

Studenti će, takođe, prilikom prijave, davati saglasnost za obradu podataka.

Pročitajte još:

Mali: "1. decembra isplata jednokratne pomoći od 10.000 dinara"

Mali: "Održavanje računa će biti besplatno"; Evo kako da se prijavite za novu pomoć države

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

9 h

Podeli: