Formira se brdsko-planinski bataljon u Priboju: Posao za nekoliko stotina mladih vojnika

Delegacija Vojske Srbije posetila je Priboj i predsednikom opštine Lazarom Rvovićem razgovarala o stvaranju uslova za razmeštaj brdsko-planinskog bataljona.

Srbija

Izvor: RINA

Četvrtak, 03.09.2020.

17:19

Formira se brdsko-planinski bataljon u Priboju: Posao za nekoliko stotina mladih vojnika
Foto: RINA

Delegaciju su predvodili načelnik Operativne uprave Generalštaba Vojske Srbije general – major Želimir Glišović i komandant 2. brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović. Formiranje ovog bataljona je naredio predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

Visoka delegacija Vojske Srbije sa domaćinom,predsednikom opštine Priboj,obišla je potencijalne lokacije za razmeštanje vojne jedinice u Priboju i izrazila zadovoljstvo stanjem na terenu.Razmatraju se više lokacija,o čemu će,sagledavajući sve neophodne parametre,konačnu odluku i zajednički doneti, nadležni u Vojsci Srbije sa rukovodstvom Republike Srbije.

Prilikom današnje posete, ocenjeno je, da će, osim razvoja sposobnosti za izvođenje borbenih dejstava u brdsko-planinskim uslovima, zbog čega se formira ova jedinica, povratak Vojske Srbije u Priboj, doprineti i ekonomskom razvoju celog kraja, kroz zapošljavanje više stotina mladih, u novoformiranom bataljon.

Po istom pitanju, Priboj je, krajem maja, posetio i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

18 h

Podeli: