Biz - B92.net

Branko Radujko direktor Telekoma

Beograd -- Vlada Srbije imenovala je Branka Radujka za novog generalnog direktora Telekoma Srbije.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Branko Radujko je bio generalni sekretar predsednika Srbije Borisa Tadića, a na čelu Telekoma će zameniti Draška Petrovića.

Radujko je diplomirani je pravnik, karijeru je počeo kao pripravnik u advokatskoj kancelariji, a potom radio u međunarodnom humanitarnom sektoru. Bio je savetnik pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića i šef kabineta premijera Zorana Živkovića. Član je Demokratske stranke.

Predsednik Srbije Boris Tadić postavio ga je 2004. godine za specijalnog savetnika zaduženog za regionalnu politiku, a od juna 2006. je generalni sekretar predsednika Republike.

Vlada Srbije je imenovala i Gorana Drobnjaka za novog direktora "Puteva Srbije", umesto Branka Jocića, dok je za generalnog direktora „Železnica Srbije" ponovo imenovala Milanka Šarančića.

Goran Drobnjak je jedan od osnivača Demokratske stranke Srbije, završio je Šestu beogradsku gimnaziju i apsolvirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Od ukupno 24 godine radnog staža, 10 godina je radio u preduzeću Lola inženjering, a od 1996. godine se bavi privatnim preduzetništvom.

Drobnjak je bio potpredsednik i predsednik Opštinskog odbora DSS-a opštine Zvezdara, a od 2000. do 2004. godine odbornik Skupštine opštine Zvezdara i predsednik Upravnog odbora JP "Poslovni prostor Zvezdara". Od 2004. godine je odbornik u SO Zvezdara, a od 2005. godine član Opštinskog veća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.