Srbija

Sreda, 02.02.2022.

13:21

"Ako je hrana tako skupa, otkud toliko hleba u kontejnerima?" VIDEO

Veštačko đubrivo za poljoprivredu sve je skuplje, a to znači da su povećani troškovi za proizvodnju hrane.

Izvor: B92, TV Prva

Foto: Printskrin, TV Prva

Znači li to da će i cena hrane morati da poraste? Država je pripremila mere kojima pokušava to da spreči. Hoće li to biti dovoljno, Televizija Prva pitala je profesora sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Branka Marinkovića.

"Sigurno da svaki input koji ulazi u poljoprivrednu proizvodnju mora uticati na cenu konačnog proizvoda, ali potrošači treba da budu sigurni da će biti dovoljno hrane i da će se poljoprivredni proizvođači truditi da cena proizvoda bude optimalna, da bi svaki kupac mogao da obezbedi dovoljnu količinu hrane", kaže profesor.

Kako ističe, svi bi trebalo da se zabrinemo zbog količine hrane koju bacamo.

"Ako je hrana toliko skupa, otkud toliko hleba i svih ostalih proizvoda u kontejnerima?", upitao je.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: