Vesti -

Spreman memorandum za Aerodrom Berane: Projekat podrazumeva otvaranje i dve fabrike

"Ovo je projekat koji podrazumeva otvaranje dve fabrike i aerodroma", rekao je Štajnmiler.

Izvor: RTCG
Podeli
Foto: shutterstock, frank_peters
Foto: shutterstock, frank_peters

Memorandum o valorizaciji aerodroma u Beranama, između nemačkog investitora Majka Štajnmilera, Vlade Crne Gore i Opštine Berane, trebalo bi da u narednih deset do petnaest dana bude potpisan u Beranama.

To je Portalu RTCG izjavio Štajnmiler, nakon što je održan sastanak u Vladi, kao i posle izjave predsednika Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldina Dobardžića, da aerodrom u Beranama neće negativno uticati na poslovanje te kompanije.

"Prilikom razgovora u Vladi, sa gospodom Dritanom Abazovićem i Dobardžićem, ja sam priložio pisane garancije koncerna koji stoji iza mene da će isfinansirati projekat. Sada sam u kontaktu sa vladinim pravnim ekspertima koji su mi saopštili da je nacrt Memoranduma već urađen i da je na proveri. Nadam se da ćemo taj Memorandum potpisati u Beranama u narednih deset do petnaest dana, zajedno sa predsednikom Vlade i predsednikom opštine", izjavio je Štajnmiler.

"Ovo je projekat koji podrazumeva otvaranje dve fabrike i aerodroma. Zato obično i koristim izraz air park, a ne aerodrom", rekao je Štajnmiler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.