Saopšteno koliku pomoć će dobiti penzioneri: Nekima i 160 evra

Vlada Hrvatske je danas predstavila novi paket mera vredan 1,7 milijardi evra.

Region

Izvor: Veèernji.hr

Ponedeljak, 13.03.2023.

12:36

Saopšteno koliku pomoć će dobiti penzioneri: Nekima i 160 evra
Foto: shutterstock, fizkes

U paketu mera koji će biti na snazi od 1. aprila povećan je iznos dečjeg dodatka i pojavljuju se neke nove stavke vezane za koeficijente za slobodne umetnike.

Hrvatske vlada je danas predstavila novi paket mera vredan 1,7 milijardi evra. Paket mera uključuje i jednokratnu novčanu pomoć za penzionere, rekao je posle sastanka skupštinske većine predstavnik Hrvatske stranke penzionera (HSU) Silvano Hrelja, prenosi Večernji list.

"Što se tiče jednokratnog dodatka za penzionere, svi koji imaju penziju do 260 evra dobiće 160 evra pomoći, oni koji imaju od 260 do 330 evra dobiće 120 evra, oni sa penzijom od 330 do 470 evra dobiće 80 evra, a oni sa penzijom od 470 do 610 evra dobiće dodatnih 60 evra", rekao je on.

U paketu mera koji će biti na snazi od 1. aprila, cene struje će ostati iste narednih šest meseci, a cene gasa i ostalih segmenata ostaju iste godinu dana, povećaće se i iznos dečjeg dodatka, a pojaviće se i neke nove stavke vezane za koeficijente.

"Suština mera je da građani uživaju zaštitu od visoke inflacije za struju u narednih šest meseci, a za gas i druge energente godinu dana. Ostaje jednokratna novčana pomoć za najugroženije, odnosno penzionere i u maju će im biti isplaćeno 75 miliona evra. U aprilu će takođe biti isplaćeno 75 miliona evra i za usklađivanje penzija. Radi se na porodičnim penzijama za najslabije penzionere. Ide sve svojom dinamikom od 750 odluka dnevno. Svi nestrpljivo čekaju da dobiju", rekao je Silvano Hrelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: