Lider u regionu: Čak 1,9 odsto Srba investiralo u kriptovalute

U Srbiji je u kriptovalute investirao 127.461 ulagač, što je čini prvom u regionu prema broju investitora u kriptovalute u odnosu na broj stanovnika.

Region

Izvor: Investitor

Sreda, 03.08.2022.

19:30

Lider u regionu: Čak 1,9 odsto Srba investiralo u kriptovalute
Ilustracija: Shutterstock/Wit Olszewski

Prema analizi kompanije TripleA, investitori u kriptovalute čine 1,9 odsto stanovništva u Srbiji, dok su na drugom mestu stanovnici Slovenije, kojih je 1,7 odsto u ukupnoj populaciji, piše portal Blumberg Adrija.

U Hrvatskoj kriptovalute poseduje 1,6 odsto stanovnika, u Bosni i Hercegovini 1,4 odsto a u Severnoj Makedoniji je u virtuelni novac uložilo 1,3 odsto stanovnika, podaci su TripleA.

"Kriptovalute su pokazale značajnu volatilnost u 2022. godini, idući ruku pod ruku sa negativnim stavom globalnih investitora prema riziku“, zaključio je analitički tim portala.

Indeks Bloomberg Galaxy Crypto je, kako su naveli, u padu od 54 odsto od početka godine, ali je nedavno zabeležen rast od 43 odsto u odnosu na kraj prvog polugodišta 2022. godine.

"Pretpostavlja se da postoji srednjoročni potencijal rasta, s obzirom na atraktivni nivo cena za ulazak u kriptoimovinu“, naveli su analitičari, prenosi Investitor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: