Region

Četvrtak, 02.11.2023.

11:17

Hrvatska beleži pad zaposlenosti u domaćoj industriji

Hrvatska je u septembru zabeležila pad zaposlenosti u domaćoj industriji za 0.3 posto u odnosu na avgust, odnoso 2.1 posto manje nego u septembru prošle godine.

Izvor: Tanjug

Hrvatska beleži pad zaposlenosti u domaćoj industriji
Ilustracija: Shutterstock/Pavel Kosolapov

Prema Nacionalnoj klasifikaciji delatnosti (NKD), broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji je na mesečnom nivou pao za 0.2 posto, snabdevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizacijom takođe za 0.2 posto, dok je u rudarstvu i vađenju pao za 0.6 posto.

U sklopu prerađivačke industrije najviše je pao broj zaposlenih u proizvodnji pića, za 5.2 posto i proizvodnji kože i srodnih proizvoda, za dva posto.

Istovremeno je broj zaposlenih najviše porastao u proizvodnji računarskih, elektronskih i optičkih proizvoda za 5.2 posto i proizvodnji prevoznih sredstava i nameštaja za po 1.7 posto., prenela je Hina.

Broj zaposlenih u industriji u prvih devet meseci ove godine u odnosu na isti period prošle godine, pao je za jedan odsto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji od januara do septembra ove godine u poređenju sa istim periodom prošle godine veća je za 0.3 posto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: