Region

Subota, 20.01.2024.

09:17

Crna Gora kupuje nove vozove

Železnički prevoz Crne Gore kupuje nove vozove.

Izvor: Biznis.rs

Crna Gora kupuje nove vozove
Foto: shutterstock, Sarjuki Aja

Železnički prevoz (ŽPCG) dobio je pozitivno mišljenje Agencije za zaštitu konkurencije (AZK) za izdavanje garancija za kreditni aranžman sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od 30 miliona evra.

Iz kompanije su saopštili da je u pitanju projekat obnove voznog parka ŽPCG, odnosno, kupovine novih elektromotornih vozova za lokalni putnički saobraćaj, prenosi Mina.

Zakonom o budžetu za ovu godinu predviđeno je, kako su podsetili, izdavanje državnih garancija za taj, do sada najveći projekat u ŽPCG.

Iz ŽPCG su saopštili da će se kupovinom novih vozova značajno unaprediti kvalitet usluge železničkog prevoza u Crnoj Gori, kao i da će se kroz dve godine železnički prevoz putnika odvijati modernim elektromotornim garniturama.

"Imajući u vidu da nam je u ranijem periodu zbog nepovoljne finansijske situacije izostalo pozitivno mišljenje za ovaj projekat, sada dobijeno pozitivno mišljenje, koje je preduslov za dalje aktivnosti na realizaciji projekta, predstavlja veliki iskorak i potvrdu da je naša kompanija na dobrom putu pozitivnog razvoja i modernizacije, što je mišljenjem potvrdila AZK", rekli su iz ŽPCG.

Oni su dodali i da je važna kohezija u radu ŽPCG, AZK i Ministarstva saobraćaja i pomorstva u cilju podizanja bezbednosti i udobnosti u železničkom saobraćaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: