Svet 1

19.03.2024.

16:31

Poznata kompanija zaustavlja proizvodnju

Fisker Inc. pravi pauzu u proizvodnji sledećih šest nedelja, jer proizvođač električnih vozila nastoji da obuzda zalihe i izbegne mogućnost podnošenja zahteva za stečaj.

Izvor: SEEbiz

Poznata kompanija zaustavlja proizvodnju
shutterstock, Evgenia Parajanian

Podeli:

Kompanija prošle nedelje nije platila obaveznu kamatu od oko 8,4 miliona dolara na svoje neosigurane konvertibilne obveznice koje dospevaju 2026. godine, prema regulatornom izveštaju u ponedeljak.

Fisker je upozorio da možda neće moći da ispuni obaveze servisiranja duga i "možda će morati da traži zaštitu prema primenjivim zakonima o stečaju".

Deonice Fiskera pale su za čak 14 odsto nedugo nakon početka redovnog trgovanja. Deonice su pale 90 odsto ove godine do zatvaranja prošle nedelje.

Fisker je, takođe, rekao u ponedeljak da planira da prikupi čak 150 miliona dolara putem ugovora o finansiranju sa vlasnikom svojih konvertibilnih novčanica sa datumom iz 2025. godine.

Proizvođač električnih vozila sa sedištem u Los Anđelesu nije identifikovao postojećeg investitora i rekao je da će finansiranje biti organizovano u četiri rate i pod određenim uslovima.

U svojoj izjavi Fisker je rekao da na lageru ima oko 4.700 vozila vrednih više od 200 miliona dolara. Pravi pauzu u proizvodnji u Gracu u Austriji počevši od ove nedelje kako bi smanjio svoju zalihu već izrađenih električnih vozila.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: