Svet 0

17.03.2024.

8:06

Poznati proizvođač se širi

Švedski proizvođač nameštaja Ikea planira da uloži oko 300 miliona evra u Južnoj Koreji u naredne tri godine kako bi povećao tržišni udeo u toj azijskoj zemlji.

Izvor: Biznis.rs

Poznati proizvođač se širi
shutterstock, FotograFFF

Podeli:

"Mnogo ulažemo u Aziju", rekao je Tolga Onču, šef maloprodajne grupe kompanije Ingka Group, prilikom svoje prve posete zemlji od 2018, i najavio otvaranje novih prodavnica, prenosi Bloomberg.

Ikea, poznata po svom poslovnom modelu uradi sam, ima četiri prodajna mesta u Južnoj Koreji i nudi kupovinu i dostavu.   

Ova kompanija je poslednjih godina investirala u poboljšanje automatizacije svoje usluge dostave, i kako je rekao Onču u Južno Koreji je jedna od najkvalitetnijih isporuka.  

Brend planira da snizi cene na globalnom nivou i očekuje smanjenje od deset do 20 odsto za ključne proizvode u Južnoj Koreji, dodao je on. U SAD, Ikea je smanjila maloprodajne troškove za skoro 1.000 proizvoda.

Ikea je u Južnoj Koreji od 1. septembra 2022. do 31. avgusta 2023. ostvarila prihode od 600 milijardi vona (603,1 milion dolara) , što je manje u odnosu na 622 milijarde vona godinu dana ranije, prema finansijskom izveštaju iz decembra.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

7 h

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Podeli: