Svet 1

16.03.2024.

11:39

Pojeftinilo brašno u Ukrajini

U Ukrajini je od početka marta cena pšeničnog brašna počela postepeno da pada zbog problema sa tranzitom kroz Poljsku, gde su poljoprivrednici u znak protesta blokirali granice.

Izvor: Biznis.rs

Pojeftinilo brašno u Ukrajini
Shutterstock/Sunny Forest

Podeli:

Prevelika ponuda brašna i umerena potražnja kako domaćih tako i izvozno orijentisanih kompanija jačaju pritisak na cene, navodi se u izveštaju informativno-analitičke agencije APK-Inform, prenosi Mina.

Kako se ocenjuje, gotovo je nemoguće prodati brašno na izvozno tržište zbog blokade na poljskim granicama, što utiče i na postepeno smanjenje cena, prenose Nezavisne novine.

Kako se navodi, od početka meseca cene visokokvalitetnog brašna su smanjene 2,5 do sedam evra po toni, i od danas se kreću u rasponu od 230 do 260 evra po toni.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: