Svet 0

11.03.2024.

16:44

Tužba protiv štajkova: "Ovo se mora zaustaviti"

Nemački nacionalni železnički operater Dojče Ban podneo je danas tužbu protiv Sindikata vozača vozova (GLD) kako bi zaustavio njegove nove štrajkove.

Izvor: Tanjug

Tužba protiv štajkova: "Ovo se mora zaustaviti"
shutterstock, Billion Photos

Podeli:

"Smatramo ove talase štrajkova za disproporcionalne. Oni ugrožavaju snabdevanje države i radimo sve što možemo u interesu naših mušterija da sprečimo ovaj štrajk", rekao je direktor za ljudske resurse Dojče Bana Martin Seil, prenosi Rojters.

GLD je u juče najavio šestu rundu štrajkova, povodom duge rasprave o radnom vremenu i plati, koja će početi u danas u 17 časova izlaskom vozača teretnih vozova, a za njima će u utorak u jedan čas ujutru posao napustiti vozači putničkih vozova.

Iako su se iz Dojče Bana žalili da je rok najave štrajka od 22 časa ranije suviše kratak, predsednik GLD Klaus Veselski je odgovorio da štrajk neće biti odložen.

"Nećemo reći koliko, kad i do kad ćemo štrajkovati", kazao je Veselski, odbijajući da pojasni hoće li štrajk uticati na praznike uoči Vaskrsa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

1 d

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

11 h

Podeli: