Svet 0

24.06.2024.

20:14

Kako varaju tokom EURO 2024

Lažne ulaznice, jeftini strimovi i kripto novčići najčešće prevare tokom EURO 2024.

Izvor: Tanjug

Kako varaju tokom EURO 2024
Profimedia

Podeli:

Prodavanje lažnih ulaznica, jeftini lažni strimovi utakmica i kripto novčići neke su od najčešćih prevara koje prate Evropsko prvenstvo u fudbalu koje se održava u Nemačkoj.

Sa početkom Evropskog prvenstva u fudbalu, milioni gledalaca hrle pred svoje ekrane i na fudbalske stadione, međutim, sajber kriminalcima je ovo prilika da iskoriste jedan od najiščekivanijih događaja 2024. godine, upozoravaju stručnjaci kompanije Kasperski.

Oni su otkrili brojne prevare za krađu korisničkih podataka i novca, a sve prevare deluju kao ponude u vezi sa Evropskim prvenstvom u fudbalu 2024.

Evo koliko će Nemačka zaraditi od EURO 2024

Tradicionalna pretnja uoči bilo kog većeg događaja "van mreže" su prevare sa ulaznicama, a ni ovo prvenstvo nije izuzetak.

Stručnjaci su otkrili lažnu stranicu koja izgleda kao stranica popularne nemačke energetske kompanije koja u nagradnoj igri nudi ulaznice za EURO 2024.

Nakon što pristupe, od korisnika se traži da unesu svoje ime, broj telefona i adresu.

Ova kampanja je uskotargetirana i usmerena je na zaposlene i partnere kompanije žrtve, što znači da prevaranti koriste svaku priliku da se infiltriraju u infrastrukturu mete.

Prevaranti kapitalizuju popularnost EURO 2024. prodajom specijalnih novčića sa likovima popularnih igrača, obećavajući impresivnu zaradu.

Na primer, stručnjaci su otkrili šemu koja uključuje novčiće nazvane po Hariju Kejnu.

Ove novčiće u velikoj meri promovišu prevaranti putem kampanja elektronske pošte i društvenih mreža kao što su X (bivši Tviter), Fejsbuk i Telegram.

Nestrpljivi trgovci, ne želeći da propuste priliku, žure da kupe novčiće, podižući njihovu cenu. Kada se cena naduva, prevaranti prodaju svoje novčiće, što dovodi do pada njihove vrednosti za nekoliko minuta.

Gledaoci na mreži bi takođe trebalo da budu na oprezu, jer su otkrivene i lažne platforme za striming koje nude ekskluzivne prenose po niskim cenama.

Pored curenja podataka o plaćanju i ličnih podataka, ovi sajtovi mogu imati ugrađene XSS ranjivosti koje omogućavaju napadačima da kontrolišu vaš pretraživač.

Stručnjaci su otkrili i lažne onlajn prodavnice koje prodaju navijačke rekvizite: dresove, šalove, kape i sve ostalo sa popustom od 40 odsto.     

Naravno, oni koji su naseli nikada nisu dobili naručene predmete.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija i Turska sve bliže dogovoru

Ruska državna kompanija "Rosatom" je napredovala u pokušaju izgradnje druge turske nuklearne elektrane, što je najnoviji znak jačanja energetskih veza Ankare sa Moskvom.

17:48

18.7.2024.

1 d

Podeli: