Svet 1

23.06.2024.

18:15

Članovi najbogatije porodice osuđeni na zatvor: Eksploatisali su osoblje u svojoj vili

Švajcarski sud izrekao je zatvorske kazne za četiri člana najbogatije britanske porodice Hindudža zbog iskorišćavanja indijskog osoblja u svojoj vili u Ženevi.

Izvor: BIZLIFE

Članovi najbogatije porodice osuđeni na zatvor: Eksploatisali su osoblje u svojoj vili
Shutterstock/fongbeerredhot

Podeli:

Članovi porodice Hindudža, čije se bogatstvo procenjuje na 37 milijardi funti, koji nisu bili prisutni na sudu, oslobođeni su optužbe za trgovinu ljudima, ali su osuđeni po drugim optužbama, preneo je Gardijan.

Prakaš Hindudža i njegova supruga Kamal dobili su po četiri godine i šest meseci zatvora, a njihov sin Adžaj i njegova supruga Namrata dobili su četvorogodišnje kazne.

Optužnica ih tereti da su zaplenili pasoše radnika, plaćali im u rupijama a ne u švajcarskim francima, zabranjivali im da napuste vilu i prisiljavali ih da rade veoma dugo bez naknade.

Osoblje je uglavnom bilo nepismeno, a dovedeno je direktno iz Indije da radi u porodičnom domu u Švajcarskoj. Advokat porodice Romen Žordan rekao je da su njegovi klijenti "zaprepašćeni i razočarani" odlukom suda i dodao da je žalba je već uložena.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

EU rešila: Vršićemo pritisak

Evropska unija će vršiti pritisak na druge zemlje na ovogodišnjem klimatskom samitu COP29 da ispune obećanje o prelasku sa fosilnih goriva na zelene alternative, stoji u nacrtu pregovaračke pozicije evropskog bloka.

8:46

13.7.2024.

1 d

Svet

Putin odobrio: Sledi povećanje

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

19:33

12.7.2024.

1 d

Podeli: