Svet 1

19.06.2024.

12:45

Novi rekord na Vol stritu: Jedna kompanija je apsolutna zvezda

Američke akcije su u utorak dostigle nove rekordne vrednosti, pošto je Nvidia nadmašila Majkrosoft i postala najvrednija javna kompanija.

Izvor: SEEbiz

Novi rekord na Vol stritu: Jedna kompanija je apsolutna zvezda
lassedesignen/Shutterstock

Podeli:

S&P 500 je završio dan sa porastom od oko 0,3% kako bi osigurao svoj 31. rekord na kraju godine. Tehnološki težak Nasdak Composite lebdeo je tik iznad ravne linije, dostigavši 7. uzastopni rekord. Dow Jones Industrial Average je takođe porastao, otprilike 0,2%.

Cena Nvidijine deonice porasla je za više od 3,5% na 135 dolara po deonici, dajući proizvođaču čipova tržišnu kapitalizaciju nešto veću od 3,34 triliona dolara. S padom od 0,4% u utorak, tržišna kapitalizacija Majkrosofta iznosi oko 3,32 triliona dolara.

Tehničari su nastavili da vode rast vođen veštačkom inteligencijom koji, kako je napisao Majls Udland iz Yahoo Finance, investitori jednostavno ne mogu da propuste. Entuzijazam izaziva nekoliko banaka sa Volstrita koji se bore da podignu svoje S&P ciljeve na kraju godine, a jedan strateg kaže da je revolucija veštačke inteligencije još uvek u "ranoj fazi".

Međutim, nisu sve pozitivne vesti, pošto su podaci o maloprodaji razočarali u maju.

Vladini podaci objavljeni u utorak pokazuju da je maloprodaja porasla samo 0,1%, ispod očekivanja ekonomista. U međuvremenu, podaci za april su revidirani i pokazali su pad. To bi mogao biti znak veće napetosti potrošača usred visokih kamata i uporne inflacije.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

EU rešila: Vršićemo pritisak

Evropska unija će vršiti pritisak na druge zemlje na ovogodišnjem klimatskom samitu COP29 da ispune obećanje o prelasku sa fosilnih goriva na zelene alternative, stoji u nacrtu pregovaračke pozicije evropskog bloka.

8:46

13.7.2024.

1 d

Srbija

Srbija dobija novu saobraćajnicu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će polovinom novembra biti izdata građevinska dozvola za brzu saobraćajnicu "Vožd Karađorđe" i da bi radovi mogli da počnu već do kraja godine.

20:30

14.7.2024.

10 h

Svet

Nemci se "rešavaju" Kineza

Nemačka će u narednih pet godina ukloniti komponente koje proizvode kineske kompanije Huavej i ZTE iz svoje 5G bežične mreže.

19:56

13.7.2024.

1 d

Svet

Putin doneo odluku

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

14:37

14.7.2024.

16 h

Podeli: